četrtek, 27. marec 2014

WordPress vs Facebook

Če bi me kdo pred nekaj leti vprašal, kaj je WordPress, bi verjetno samo skomignila in počakala na odgovor. Vedela sem, da obstajajo raznorazne blog strani, vendar se nikoli nisem v njih kaj preveč poglabljala. Nato pa me je neka spletna znanka seznanila z WordPressom, ki sem ga sprejela odprtih rok. Spoznanje WP-ja mi je odprlo vrata v nov svet spoznanj, popolnoma drugačnih od Facebook-a.
Facebook VS WordPress
Torej, ali je WordPress res boljši kot Facebook? Na to vprašanje bi odgovorila, da je to dvoje, kot da bi primerjali jabolka in hruške. Oba sta si različna, pa vseeno zelo podobna. Jaz Facebook vidim kot moderno verzijo telefona, ki ureja naše družabno življenje na bolj površinski način, kjer so bolj zaželeni le 'duhoviti' komentarji kot kakšni globlji pogovori. Ne da je s tem kaj narobe, vendar če ste tip osebe, ki so jim poglobljeni pogovori bolj pri srcu, vas lahko Facebook občasno pusti oddtujene, kadar se ljudje ne vključijo, kot bi želeli.

Iz mojega stališča mislim, da je WordPress občutno boljši kot Facebook, saj je zelo močen program za objavljanje s profesionalnim izgledom, za vse, ki si želijo ali javne prisotnosti ali zaprte skupnosti med svojimi prijatelji. Poleg tega vam omogoča alternativni socialni forum, če želite ostati v stiku s prijatelji, brez da bi jih dodali na Facebook – tako lahko rečete novim znancem ja in ne hkrati. S tem, ko je WP primeren za različne diskusije, pa je njegova slaba plat, da je bolj kompleksen in zahteven za učenje. Vendar, če si vzamemo dovolj časa in se malo poglobimo v delovanje, se hitro naučimo vsaj osnov.

Menim, da bi v prihodnosti WP znal nadvladati Facebook, saj je bogat po vsebini in kar čaka, da ga odkrije kakšna poslovna strategija. Zato vam vsem predlagam da le pogumno zakupite domeno in kvalitetno gostovanje, namestite WordPress in pohitite, da boste med prvimi, ko bodo drugi šele začeli.