ponedeljek, 8. junij 2015

Za koga je primerna registracija domene .guru?

Verjetno vam je pomen besede .guru dobro poznan. Najpogosteje se ga uporablja za mojstre meditacije in drugih spiritualnih veščin, vendar pa še zdaleč ne le zanje.


Guru
Guru - duhovni učitelj

Danes z besedo guru lahko označimo tudi spletne mojstre, ki se dobro spoznajo na internetni marketing, prav tako tudi glasbenike, ki odlično igrajo na izbrani inštrument, razne posameznike z nadpovprečnimi ročnimi spretnostmi (npr. kvačkanje) in skratka vse, ki obvladajo svoje področje.

Od kod izhaja beseda guru?


Beseda izhaja iz Sanskrta, sicer pa zlog 'gu' pomeni tema, medtem ko zlog 'ru' pomeni izven. Če zloga smiselno povežemo med seboj, lahko ugotovimo, da gre za nekoga, ki ti pokaže pot iz teme. Gre za duhovnega učitelja, ki svojim učencem predaja znanje.

Imate tudi vi znanje, ki bi ga radi predajali dalje?


Predajanje znanja je lahko nekaj najlepšega, kar si sploh lahko zamislite. Ko človek preda znanje učencu, ve, da je naredil nekaj dobrega, kar pozitivno vpliva tudi na njegovo samospoštovanje, samopodobo in samozavest.

Predajanje znanja
Bi tudi vi radi predajali znanje?

Če sami niste učitelj, vendar bi še vseeno svoje znanje radi predajali naprej, lahko postavite spletno stran in skozi članke poučujete svoje obiskovalce. Naši predniki takšnega luksuza niso bili deležni, zato je motivacija, da se lotite omenjenega 'projekta', še toliko večja.

Da bo vaša kredibilnost na višjem nivoju in da bodo obiskovalci že takoj ob prihodu vedeli, da od vas lahko prejmejo le najboljše od najboljšega, jim lahko to nakažete z izborom vrhnje domene .guru. S tem bodo takoj vedeli, da ste na svojem področju dovolj izobraženi, da znanje predajate dalje. Prav tako pa se boste na ta način ločili od konkurence ter izstopili iz množice povprečnežev.

Registracija domene .guru


Postopek registracije vrhnje domene .guru ni prav nič drugačen od drugih domenskih končnic. Poiskati morate registrarja domen (priporočamo Neo-serv.net), izbrati ime domene ter v polje za registracijo vtipkati izbrano domensko končnico (.guru) ali pa le-to obkljukati s seznama domenskih končnic.

Domena guru
Registracija domene .guru
Res je, da so .guru domene nekoliko dražje od klasičnih domen, kot so .si, .com, .net, .org in podobne, vendar še vseeno cena ni tako visoka, kot to velja za nekatere redke domene, za katere moramo odšteti tudi 100 evrov ali več. Za domeno .guru bomo pri ponudniku Neo-Serv.net odšteli dobrih 35 €.

Pohitite, da vas kdo ne prehiti


Vrhnja domena .guru je tako v svetu kot doma vse bolj popularna, zato število registriranih domen hitro narašča. Tuji izrazi, ki se dobro ujamejo z domensko končnico .guru, so večinoma že zasedeni, slovenskih pa boste lahko našli prostih še kar nekaj. Priporočamo vam, da se čim prej lotite raziskovanja in registrirate svojo domeno. Prepričani smo, da bo investicija v domeno, v kolikor boste na njej pridno postavili spletno stran, več kot vredna svojega denarja!