torek, 17. november 2015

Predstavljamo vam domeno .HOW

Nameravate postaviti spletno stran v angleškem jeziku, na kateri svojim obiskovalcem želite predajati znanje? Prepričani smo, da ste strokovnjak na svojem področju in da bi znanje radi širili med ljudi, a vse le ni tako enostavno, kot se morda zdi na prvi pogled. Konkurenca na svetovnem spletu je huda, zato se vsak novi lastnik spletnega mesta le stežka prebije do svojih obiskovalcev oziroma bralcev, ki redno spremljajo in prebirajo nove vsebine.

Predajanje znanja
Želite predajati znanje preko spleta?

Pomembno je, da se vas obiskovalci, ki na vašo stran »zaidejo« prek spletnega iskalnika, zlahka zapomnijo, saj tako obstaja precej višja verjetnost, da vas bodo v bodoče še kdaj obiskali. In kako izstopati med poplavo spletnih strani, kjer vsak želi predajati znanje, zraven pa morda zgraditi še seznam e-naslovov obiskovalcev ter z email marketingom kaj zaslužiti? Predvsem morate biti izvirni. Ne le pri oblikovanju spletišča in pisanju vsebin, temveč tudi pri izbiri domene. Čeprav je v večini primerov pomembnejši sestavni del domene njeno ime, pa lahko tudi s končnico opozorite nase in se prebijete iz množice povprečnežev.

Domena .HOW
Domena .HOW
Za bloge in spletne portale, prek katerih želite podajati koristne informacije in med ljudi širiti znanje, se ponuja možnost registracije vrhnje domene .HOW, kar v slovenskem jeziku pomeni »kako«.

Ste motivacijski trener? Učitelj glasbenega inštrumenta, ki bi rad pomagal vsem začetnikom, ki se z inštrumentom šele dobro spoznavajo? Ste morda nadarjena tekstopiska in verjamete, da s svojimi nasveti lahko pripomorete h kakovostnejšim spletnim zapisom? Morda želite postaviti splošni portal, kjer bi svoje znanje in izkušnje lahko prispevali prav vsi, ki se dobro spoznajo na svoje področje? Potem vsekakor razmislite o registraciji domene .HOW, ki postaja iz dneva v dan bolj popularna.

Zanimiv je podatek, kdo je vrhovni registrar domene .HOW. Gre za eno izmed največjih svetovnih korporacij Google Inc., ki je poleg domenske končnice .HOW vrhovni registrar tudi za domene .ADS, .APP, .BOO, .DAD, .DAY, .EAT, .ESQ, .FLY, .HERE, .HOW, .ING, .MEME, .MOV, .NEW, .PROF, .RSVP, .SOY, .ZIP in .みんな (.vsakdo po japonsko).

A ostanimo še malo pri domenski končnici .HOW. Trenutno domene še ni možno registrirati preko slovenskega registrarja, na voljo pa je kar 44 tujih registrarjev, pri katerih lahko pridete do svoje .HOW domene.

Cena domene .HOW
In kakšna je cena? Za eno leto boste morali odšteti nekoliko manj kot 30 €. Vsekakor več kot za .COM ali .NET domeno, a kot smo zapisali že na začetku – z domeno .HOW boste zagotovo izstopali iz množice povprečnežev, zaradi česar si bodo obiskovalci vašo spletno stran hitreje zapomnili. In glede na to, da je vrhovni registrar Google, lahko pričakujete vsaj tako dobro rangiranje domene v iskalniku kot to velja za .COM. Sicer pa naj po besedah Googla razlik ne bi bilo.