torek, 28. junij 2016

Najbolj priljubljena tematska domena

Trenutno je registriranih več kot 20 milijonov tematskih domen, kar predstavlja okoli 6 % vseh registriranih domen. Zanimivo je, da najbolj priljubljena tematska domena sploh ni povezana z nobeno specifično tematiko.

Govorimo o vrhnji domeni .XYZ, ki z več kot 6,1 milijona registracij močno vodi pred ostalimi. Na drugem mestu je domena .TOP, ki ima v primerjavi z .XYZ samo okoli 2,6 milijona registracij.

Tematska domena .XYZ
Tematska domena .XYZ postaja vse bolj priljubljena.

Domena .XYZ je prosta za uporabo, brez omejitev pri registraciji in jo lahko uporabite za karkoli. Za razliko od generičnih domen (.INFO – informacije, .NET – omrežje, …) vam .XYZ nudi svobodo pri njeni uporabi in se ne omejuje s svojim imenom. Je tudi zelo zapomljiva, ker je tako drugačna od drugih. To je še en od razlogov, zakaj je najbolj priljubljena.

5 dejstev o najbolj priljubljeni tematski domeni

  1. .XYZ je za registracijo na voljo od 2. junija 2014.
  2. Prijavilo jo je tehnološko podjetje XYZ.COM LLC iz Amerike.
  3. Glavna registrarja domene sta gen.xyz in CentralNic.
  4. Za registracijo veljajo običajna pravila kot za ostale domene: ime je lahko dolgo od 3 do 63 znakov, registrirate jo lahko za obdobje od 1 do 10 let, omogoča WHOIS zaščito itn.
  5. Vodilo .XYZ domene je: domena za vsako spletno stran, kjerkoli na svetu.

Komu je domena .XYZ namenjena?


Domena je nastala z namenom, da poveže generacije X, Y in Z po celem svetu. Domenska končnica je zapomljiva, brez tematskih in jezikovnih ovir, tako da se z njo lahko poveže vsak.

Ker nima omejitev, je namenjena širokemu spektru uporabnikov:
  • posameznikom in poslovnim subjektom po celem svetu,
  • novi generaciji spletnih uporabnikov,
  • ustvarjalnim ljudem, ki potrebujejo svežo in prepoznavno domeno,
  • vsem, ki potrebujejo fleksibilno končnico z globalnim dosegom.

Če vas zanima, kako do ugodne .XYZ domene, vam priporočamo, da si preberete članek na http://svetracunalnistva.si/domene-po-ugodnih-cenah/.