ponedeljek, 19. december 2016

Kdaj naj registriram nacionalno domeno?

Domena je eden od najpomembnejših delov spletne predstavitve, in če ne uporabljate nacionalne domene, morda izgubljate velik del spletnih obiskovalcev. Poglejmo, kdaj je dobro, da se odločite za njeno registracijo.

Lokalna prisotnost in zaupanje


V primeru, da uporabljate samo generično ali tematsko domeno, obiskovalci iz posamezne države ne vedo, da je vaša spletna stran namenjena prav njim. Z registracijo nacionalne domene se boste uspešno predstavili lokalnim obiskovalcem. Poleg tega nacionalne domene veljajo za zaupanja vredne, kar bo pozitivno vplivalo na obiskanost vaše strani.

Registracija nacionalne domene
Z nacionalno domeno se boste uspešno približali lokalnim obiskovalcem.

Prehitite konkurenco


V primeru, da vaša spletna stran uporablja nacionalno domeno, vaša konkurenca pa ne, ste s tem pridobili pomembno prednost. Kot smo že omenili, nacionalna domena predstavlja večje zaupanje med obiskovalci, kar v primeru, da imate spletno trgovino, pozitivno vpliva tudi na vašo spletno prodajo.

Boljše pozicije med rezultati iskanj


Iskalnik Google spletne strani, ki uporabljajo nacionalno domeno, uvršča med bolj relevantne zadetke, v primerjavi s stranmi, ki uporabljajo generično ali tematsko domeno. To pomeni, da boste na primer na hrvaškem trgu z uporabo domene .hr med rezultati iskanj uvrščeni bolje, kot če bi uporabljali katero drugo domensko končnico.

Iskalnik Google
Uporabo nacionalne domene pozitivno prepozna tudi Google.
Zaradi vseh zgoraj omenjenih prednosti boste z registracijo nacionalne domene uspešno širili svojo spletno prepoznavnost predvsem med lokalnimi spletnimi obiskovalci. Razlogov za registracijo nacionalne domene je torej več kot dovolj. Preden se odločite za njeno registracijo, preverite, ali izpolnjujete pogoje, ki veljajo za posamezno nacionalno domeno. Priporočljivo je, da registrirate nacionalne domene za tiste trge, kjer želite doseči lokalno prebivalstvo in potencialne kupce.