ponedeljek, 9. oktober 2017

12 najbolj priljubljenih tematskih domen

Ste vedeli, da obstaja več kot 1.000 domenskih končnic? Ločimo jih na generične, tematske in nacionalne. V današnji objavi bomo pogledali, katere so najbolj priljubljene tematske domene in kaj so njihove glavne značilnosti.

12. TECH

Na seznamu najbolj priljubljenih tematskih domen je na 12. mestu domena .TECH. Na voljo je od marca 2015, od takrat je zabeležila že več kot 278.000 registracij. Primerna je predvsem za tehnološka ter računalniška podjetja in spletne strani, ki pokrivajo različna področja računalništva.

11. SHOP

Domena .SHOP je na voljo šele dobro leto (od maja 2016), a že beleži preko 307.000 registracij. Razlog za njeno priljubljenost je v tem, da je odlična izbira za vsako spletno trgovino, ne glede na to, katere produkte prodaja. Spletni uporabniki iz imena domene takoj prepoznajo, kakšne vrste je stran na takšni domeni. Te prednosti se zavedajo tudi lastniki spletnih trgovin, zato se pogosto odločajo za njeno registracijo.

10. MEN

Domena .MEN je primerna za vse spletne strani, ki so namenjene predvsem moškim. Moda, kozmetika, nasveti, vse to in še več lahko predstavite pod domeno, ki beleži že preko 422.000 registracij. Če se želite predstaviti svoji ciljni publiki na unikaten način, je domena .MEN pravi način.

9. SITE

Od marca 2015 lahko registrirate domeno .SITE. Ta domena predstavlja odlično alternativo, če je želena domena .COM že zasedena. Da gre za popularno in zaupanja vredno domeno priča podatek, da je do danes zabeležila že več kot 461.000 registracij.

8. BID

Na našem seznamu je ena najstarejših domen, čeprav je na voljo šele od marca 2014. Za domeno .BID se odločajo podjetja, ki izvajajo dražbe, različne trgovine in strani, ki so namenjene prodaji. Uvrstila se je na 8. mesto našega seznama, saj je zabeležila že 486.000 registracij.

7. WANG

Wang je kitajska beseda, ki ima različne pomene: portal, spletna stran, kralj itn. Poleg tega pa je Wang drug najbolj pogost priimek v tej državi. Kitajska predstavlja kar 44 % spletne populacije, zato se boste lahko s to domeno učinkovito predstavili na lokalnem trgu.

6. ONLINE

Lahko bi reki, da je .ONLINE zelo podobna domeni .SITE, saj je prav tako primerna za večino spletnih strani, trgovin in blogov, ne glede na področje ustvarjanja. Tako kot domena .SITE je na voljo od marca 2015, je pa od nje bolj priljubljena, saj je zabeležila že 717.000 registracij.

5. CLUB

Prva domena na seznamu, ki je presegla milijon registracij, je .CLUB. Gre za domeno, ki je odlična izbira za vse vrste klubov. Če imate nočni, športni, hobi ali kakšen drug klub, potem je ta domena vsekakor prava izbira za vašo spletno predstavitev.

4. WIN

Za spletne stavnice in spletne strani, ki pokrivajo področje športa, je od marca 2015 na voljo domena .WIN. Zanjo se je odločila marsikatera globalno prepoznana stavnica, ki z njo še povečala spletno prepoznavnost. Postanite zmagovalec tudi vi in registrirajte svojo domeno .WIN.

3. TOP

Smo že med top tremi domenami na našem seznamu. In med njimi je tudi domena .TOP, ki beleži 2.134.000 registracij. Zanjo se odločajo lastniki spletnih strani ali blogov, ki ponujajo rešitve in načine, kako postati boljši na posameznem področju. Morda boste z njeno registracijo tudi vi prišli na vrh?

2. LOAN

Denar je sveta vladar, močno pa je seveda zastopan tudi na spletu. Z 2.152.000 registracijami .LOAN velja za 2. najbolj popularno tematsko domeno na svetu. Za njeno registracijo se odločajo poslovalnice, banke in spletne strani, ki ponujajo finančne nasvete.

1. XYZ

Najbolj popularna med vsemi domenami je z 2.267.000 registracij .XYZ. Razlog v njeni popularnosti je izjemen doseg te domene, ki ga doseže s svojo unikatnostjo. Prvotno predstavlja tri generacije X, Y in Z, primerna pa je za vse spletne stani, ne glede na področje ustvarjanja.

Ste prepoznali prednosti najbolj priljubljenih tematskih domen in želite tudi sami registrirati katero od njih? Pri slovenskem ponudniku NEOSERV so vam na voljo vse iz današnje objave in to po izjemno ugodnih cenah!