ponedeljek, 19. februar 2018

5 domen za spletne trgovce

Tematske domene za spletne trgovce
Razmišljate o postavitvi spletne trgovine? Kot verjetno že veste, boste morali poleg same izdelave spletne trgovine poskrbeti tudi za registracijo domene in zakup spletnega gostovanja. Ste o izbiri domene že kaj razmišljali?

Ali veste, da so vam poleg klasičnih končnic, med katere bi lahko uvrstili .SI, .COM, .NET in podobne, na voljo tudi tematske domene? Marsikatera izmed njih je za spletno trgovino več kot nalašč. V današnjem prispevku vam jih predstavljamo pet. Primerne so predvsem za spletne trgovine v angleškem jeziku.

.SHOP


Najbolj očitno izbiro nedvomno predstavlja končnica .SHOP, saj beseda »shop« v angleščini pomeni »trgovina«. Vsak, ki bo videl vašo domeno, bo takoj vedel, da gre za spletno trgovino.

.ECO


Za vse tiste, ki ste se s prodajo osredotočili na ekološko pridelane izdelke, bo primerna tematska domena .ECO. Dejstvo je, da »eko« oziroma »bio« trendi iz leta v leto naraščajo, zato tudi priljubljenost omenjene domenske končnice hitro narašča.

.GIFTS


Nudite izdelke, primerne za rojstnodnevno, božično, novoletno ali kakšno drugo darilo? Z registracijo domene .GIFTS boste vsem dali jasno vedeti, kaj lahko pričakujejo v vaši spletni trgovini.

.PROMO


Popusti, akcije, znižanja in promocije. Le kdo bi se jih branil? V kolikor tudi v svoji spletni trgovini nudite izdelke po posebej znižanih cenah, razmislite o registraciji tematske domene .PROMO.

.JEWELRY


Se ukvarjate s prodajo uhanov, zapestnic, prstanov in drugega nakita? Imate namen spletno trgovino postaviti v angleškem jeziku? Priporočamo vam registracijo domene .JEWELRY, s katero boste zagotovo izstopali.

Vse naštete tematske domene lahko registrirate pri registrarju NEOSERV.si.