ponedeljek, 21. maj 2012

Prostor na strežniku (1. del)

Ko se odločite imeti svojo lastno spletno stran, potrebujete zakupiti določeno količino prostora na strežniku. Ta količina prostora se imenuje spletno gostovanje. Če tega prostora na strežniku ne zakupite, vaše spletne strani ne bodo vidne nikjer na spletu, saj je to spletno gostovanje potrebno za vsebino vaše spletne strani in vaše email naslove.

Spletno gostovanje


Da pokažete celotnemu spletnemu občintvu, kako resni ste, potrebujete zelo zanesljivega ponudnika gostovanja, ki vam bo on kakršnihkoli težavah nudil tehnično pomoč, bodisi prek telefona bodisi v živo. Če pa boste ponudnika gostovanja z odlično tehnično pomočjo dobili še po ugodni ceni, bo vse skupaj še toliko slajše.

Nekateri ponudniki gostovanja ponujajo svoje storitve brezplačno. Seveda pa je pri brezplačnem gostovanju potrebno omeniti, da vam ti ponudniki na vaši spletni strani oglašujejo svoje storitve, zato vaša stran deluje počasneje, poleg tega pa so večino časa nedosegljivi, to pa pomeni tudi zelo slabo tehnično podporo.

Ko se odločate za gostovanje, morate vedeti, koliko prostora bo vaša spletna stran zasedla na strežniku. Ta prostor vsebuje prostor vaše spletne strani, prostor, ki ga zasedejo vaša elektronska pošta, podatkovne baze in druge aplikacije. Prostor, ki ga potrebuje spletna stran, vključuje slike, foto galerije in multimedijske vsebine na vaši spletni strani (npr. videoposnetki).

ponedeljek, 7. maj 2012

Kako postati milijonar?

1000 besed v nekaj odstavkih, alineje, slike in veliko rdeče barve - recept za uspešno stran, ki vas bo naredila milijonarja? Ne, pa vendar pa bo takšna spletna stran pritegnila pozornost.

Pisanje besedil na spletu je težka naloga, kajti s tem je treba obiskovalce pritegniti. To pisanje je namreč naša interakcija z bralci. S pisanjem spletnega besedila ustvarite vez med vami in bralci teh besedil. Bralci v besedilu začutijo osebno noto in neformalnost, zato se počutijo varne in z vami radi navežejo stik.

Kako pritegniti pozornost na spletu? Seveda najprej z izbiro dobre domene. Poleg tega potrebujete tudi zanesljivo spletno gostovanje.

Z vami bomo delili nekaj nasvetov, ki vam bodu pri vašem delu na spletu v veliko pomoč.

Milijonar

Ciljati morate na vašo publiko

Preden da začnete pisati, premislite, kdo bo vaše napisano besedilo bral. Tako ga lahko preilagotite in ga naredite zanimivega vaši publiki. Bralci morajo imeti občutek, da je vsebina namenjena njim!

Uporabljajte različne barve

Bralčevo pozornost lahko pritegnete z barvno razmejitvijo. Bralci si namreč veliko bolje zapomnijo informacije v barvah.

Besedilo mora biti pregledno

Za lažje branje besedilo pišite v alinejah. Bralci bodo tako lažje sledili besedilu. Za še večjo preglednost odebelite pomembne besede.

Vstavite slike

Besedilu pripnite sliko. Slika namreč pove več kot 1000 besed. Vendat pa bodite pozorni, da slika ne zasenči besedila. Kot vidite, slike uporabljamo tudi na tem blogu. Se vam ne zdi, da vse skupaj izpade precej lepše in bolj profesionalno?