ponedeljek, 21. maj 2012

Prostor na strežniku (1. del)

Ko se odločite imeti svojo lastno spletno stran, potrebujete zakupiti določeno količino prostora na strežniku. Ta količina prostora se imenuje spletno gostovanje. Če tega prostora na strežniku ne zakupite, vaše spletne strani ne bodo vidne nikjer na spletu, saj je to spletno gostovanje potrebno za vsebino vaše spletne strani in vaše email naslove.

Spletno gostovanje


Da pokažete celotnemu spletnemu občintvu, kako resni ste, potrebujete zelo zanesljivega ponudnika gostovanja, ki vam bo on kakršnihkoli težavah nudil tehnično pomoč, bodisi prek telefona bodisi v živo. Če pa boste ponudnika gostovanja z odlično tehnično pomočjo dobili še po ugodni ceni, bo vse skupaj še toliko slajše.

Nekateri ponudniki gostovanja ponujajo svoje storitve brezplačno. Seveda pa je pri brezplačnem gostovanju potrebno omeniti, da vam ti ponudniki na vaši spletni strani oglašujejo svoje storitve, zato vaša stran deluje počasneje, poleg tega pa so večino časa nedosegljivi, to pa pomeni tudi zelo slabo tehnično podporo.

Ko se odločate za gostovanje, morate vedeti, koliko prostora bo vaša spletna stran zasedla na strežniku. Ta prostor vsebuje prostor vaše spletne strani, prostor, ki ga zasedejo vaša elektronska pošta, podatkovne baze in druge aplikacije. Prostor, ki ga potrebuje spletna stran, vključuje slike, foto galerije in multimedijske vsebine na vaši spletni strani (npr. videoposnetki).