ponedeljek, 28. april 2014

Kakšne domene se dobro prodajajo?

V tem članku bom pisal o tem, kako prodati domeno, za katero komaj čakate, da se je znebite. Skozi članek boste izvedeli, kako najti kupca, kako izpogajati najboljšo ceno in kako izbrati primeren način plačila.

Prodaja domen


Da bi prodali domeno, se jo morate najprej naučiti ceniti. Veliko prodajalcev domen ni uspelo prodati svoje domene, ker so jo precenili in tako izgubili svojo priložnost. Pomanjkanje znanja vodi v nerazumne cene. Izkušeni kupci se ne bodo pogajali za ceno, razen v primeru, da je resnično redka. Na primer .com domene se bodo prodale veliko hitreje kot domene z ostalimi domenskimi končnicami. Poleg .com domen se bodo dobro prodale tudi domene s končnicami .net, .info, .org in .in.

Zelo težko je prodati ime, za katerega ni še nihče slišal. Kratka imena imajo višjo vrednost, ker so bolj redka oz. že vsa zasedena. Imena, ki so osnovna in znana (s katerimi se ljudje poistovetijo), so najboljša za prodajo. Imena, ki se enostavno črkujejo, bodo pritegnila kupce in omogočila dober zaslužek. Če se zavedate, da imate v rokah dobro domeno, jo boste z lahkoto prodali.

Dobro ime domene


Prodajalci pa morajo prepoznati najboljše domene. Domene iz slovarja so 'premium' domene, še posebej zanimive so tiste z eno besedo. Za imena, kot so poišči.com ali najdi.si, bodo kupci odšteli občutno več denarja. Prav tako je dobro, da so domene brez vezajev ali da se ime domene navezuje na dejavnost ali produkt. Ko ima prodajalec dovolj znanja o svojji domeni, jo lahko začne prodajati.

Če ste našli dobro prosto domeno, za katero ste prepričani, da bi jo lahko prodali za višji znesek, vam priporočamo, da domeno registrirate pri ponudniku Neo-Serv, kjer imate na voljo kar nekaj različnih možnosti za registracijo domene, poleg tega pa so njihove cene daleč najbolj ugodne.

ponedeljek, 14. april 2014

Oh, ta spletna stran!

Imeti svojo spletno stran je prvi korak k spletnemu uspehu. S spletno stranjo si uveljavljate svoj prostor na spletu, ki je v današnjih časih izredno pomemben faktor, ki pripomore k vaši prepoznavnosti.

Tehnološko znanje pa napreduje iz dneva v dan, zato lahko že oseba z malo tehnološkega znanja danes enostavno postavi lastno spletni stran. Vse, kar mora urediti, je ugodno spletno gostovanje in zakup domene (v kolikor želite, da bo vaša spletna stran zaupanja vredna).

Spletna stran


Spodaj vam naštejem nekaj ciljev, ki jih morate doseči za uspešno spletno stran:

1. Spletna stran naj ima kvalitetno vsebino.
2. Spletna stran naj bo rangirana na prvi strani brskalnikov (Google).
3. Sčasoma naj spletna stran postane dobičkonosna.
4. S svojo spletno stranjo bodite zadovoljni.

# Kvalitetna vsebina:
Obiskovalci, bralci in brskalniki obožujejo kvalitetno vsebino. To je tisto, kar ljudi prepriča, da se vračajo na vašo spletno stran in vas s tem rangirajo višje v brskalniku.

# Uvrstitev na prvo stran Googla:
Povprečno je dnevno v Google narejenih več kot 5 milijard iskalnih poizvedb. Če se vaša spletna stran uspe prebiti na sam vrh v svoji niši, bo imela veliko obiska in posledično več zaslužka.

# Dobičkonosnost spletne strani:

Spletna stran ne more postati dobičkonosna kar čez noč. To zahteva veliko truda in časa, vendar če se stvari lotite na pravilen način, bo vaša spletna stran zagotovo prinesla zaslužek.

# Zadovoljstvo:
Če boste zadovoljni s svojo spletno stranjo, boste bolj motivirani za nadaljnje redno ustvarjanje in izpopolnjevanje. Več boste vložili v svojo stran, večja in boljša bo.

Čeprav se vam morda zgoraj našteti koraki zdijo težki, vam zagotavljam, da temu ni tako. Več o tem pa v prihodnjih prispevkih. Pa srečno!

četrtek, 27. marec 2014

WordPress vs Facebook

Če bi me kdo pred nekaj leti vprašal, kaj je WordPress, bi verjetno samo skomignila in počakala na odgovor. Vedela sem, da obstajajo raznorazne blog strani, vendar se nikoli nisem v njih kaj preveč poglabljala. Nato pa me je neka spletna znanka seznanila z WordPressom, ki sem ga sprejela odprtih rok. Spoznanje WP-ja mi je odprlo vrata v nov svet spoznanj, popolnoma drugačnih od Facebook-a.
Facebook VS WordPress
Torej, ali je WordPress res boljši kot Facebook? Na to vprašanje bi odgovorila, da je to dvoje, kot da bi primerjali jabolka in hruške. Oba sta si različna, pa vseeno zelo podobna. Jaz Facebook vidim kot moderno verzijo telefona, ki ureja naše družabno življenje na bolj površinski način, kjer so bolj zaželeni le 'duhoviti' komentarji kot kakšni globlji pogovori. Ne da je s tem kaj narobe, vendar če ste tip osebe, ki so jim poglobljeni pogovori bolj pri srcu, vas lahko Facebook občasno pusti oddtujene, kadar se ljudje ne vključijo, kot bi želeli.

Iz mojega stališča mislim, da je WordPress občutno boljši kot Facebook, saj je zelo močen program za objavljanje s profesionalnim izgledom, za vse, ki si želijo ali javne prisotnosti ali zaprte skupnosti med svojimi prijatelji. Poleg tega vam omogoča alternativni socialni forum, če želite ostati v stiku s prijatelji, brez da bi jih dodali na Facebook – tako lahko rečete novim znancem ja in ne hkrati. S tem, ko je WP primeren za različne diskusije, pa je njegova slaba plat, da je bolj kompleksen in zahteven za učenje. Vendar, če si vzamemo dovolj časa in se malo poglobimo v delovanje, se hitro naučimo vsaj osnov.

Menim, da bi v prihodnosti WP znal nadvladati Facebook, saj je bogat po vsebini in kar čaka, da ga odkrije kakšna poslovna strategija. Zato vam vsem predlagam da le pogumno zakupite domeno in kvalitetno gostovanje, namestite WordPress in pohitite, da boste med prvimi, ko bodo drugi šele začeli.