ponedeljek, 28. april 2014

Kakšne domene se dobro prodajajo?

V tem članku bom pisal o tem, kako prodati domeno, za katero komaj čakate, da se je znebite. Skozi članek boste izvedeli, kako najti kupca, kako izpogajati najboljšo ceno in kako izbrati primeren način plačila.

Prodaja domen


Da bi prodali domeno, se jo morate najprej naučiti ceniti. Veliko prodajalcev domen ni uspelo prodati svoje domene, ker so jo precenili in tako izgubili svojo priložnost. Pomanjkanje znanja vodi v nerazumne cene. Izkušeni kupci se ne bodo pogajali za ceno, razen v primeru, da je resnično redka. Na primer .com domene se bodo prodale veliko hitreje kot domene z ostalimi domenskimi končnicami. Poleg .com domen se bodo dobro prodale tudi domene s končnicami .net, .info, .org in .in.

Zelo težko je prodati ime, za katerega ni še nihče slišal. Kratka imena imajo višjo vrednost, ker so bolj redka oz. že vsa zasedena. Imena, ki so osnovna in znana (s katerimi se ljudje poistovetijo), so najboljša za prodajo. Imena, ki se enostavno črkujejo, bodo pritegnila kupce in omogočila dober zaslužek. Če se zavedate, da imate v rokah dobro domeno, jo boste z lahkoto prodali.

Dobro ime domene


Prodajalci pa morajo prepoznati najboljše domene. Domene iz slovarja so 'premium' domene, še posebej zanimive so tiste z eno besedo. Za imena, kot so poišči.com ali najdi.si, bodo kupci odšteli občutno več denarja. Prav tako je dobro, da so domene brez vezajev ali da se ime domene navezuje na dejavnost ali produkt. Ko ima prodajalec dovolj znanja o svojji domeni, jo lahko začne prodajati.

Če ste našli dobro prosto domeno, za katero ste prepričani, da bi jo lahko prodali za višji znesek, vam priporočamo, da domeno registrirate pri ponudniku Neo-Serv, kjer imate na voljo kar nekaj različnih možnosti za registracijo domene, poleg tega pa so njihove cene daleč najbolj ugodne.