torek, 28. april 2015

Kako uporabljati Facebook v poslovne namene?

Z razvojem svetovnega spleta so se pričela razvijati tudi razna socialna omrežja, kjer pa zagotovo nobeno ni bilo tako uspešno kot socialno omrežje Facebook. Gre za sodoben način komuniciranja med ljudmi, poleg vsega pa ogromno pripomore k samemu marketingu podjetja. Facebook se lahko uporablja tudi v poslovne namene. Lahko bi rekli, da je Facebook dandanes ključnega pomena za vsa podjetja, ki se želijo približati ljudem in razširiti zavest o blagovni znamki ter podjetju.

Socialno omrežje Facebook


Torej - uporabljati Facebook v poslovne namene? Seveda!

S Facebookom pokažete, da vam je mar


Marsikdo meni, da Facebook ni za resna podjetja. Strokovnjaki za marketing poudarjajo, da se moramo znebiti tega mišljenja, saj je Facebook primeren za vsa podjetja, ki želijo uspeti na trgu. Zakaj?


Uspeh na trgu

Facebook namreč uporabljamo za širjenje ozaveščenosti o produktih, prodajo produktov, večanje konverzije na strani, za direktno komunikacijo s strankami, za sporočanje novosti, novic in raznih drugih aktivnosti. Kar ni konca, kajne? Idej za tržno komuniciranje preko Facebooka je res izjemno veliko. Ne le, da gre za sistem nekako 'podzavestnega' ozaveščanja ljudi o vaših produktih in podjetju, marveč je Facebook eden izmed redkih svetovnih portalov, ki nudi nevsiljivo oglaševanje. Kar pa je najboljše - Facebook lahko uporabljajo prav vsi. Ne glede na to, ali se želi oglaševati posameznik ali podjetje, možnosti so vedno enake.

Kako torej lahko Facebook uporabite v poslovne namene?


Komunikacija
Preprosto tako, da ustvarite seznam vaših produktov, obiskovalcem vašega profila ponudite osnovne podatke, jih morebiti napotite na drugo spletno stran in marsikatere druge aktivnosti. Poleg vsega lahko uspešno preko aplikacij zbirate kontakte z nagradnimi igrami, kvizi,... Možnosti so resnično neomejene. Upoštevati morate le pravila, ki jih predpisuje Facebook. Vaš posel lahko z njegovo pomočjo zraste izven konkurence.

Nikar ne podcenjujte socialnih omrežij, ki imajo nenazadnje dandanes veliko vlogo v življenju mnogih posameznikov. Izkoristite ta potencial in ga nikar ne zanemarite!